Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljömärkt städfirma

/

Norrlands miljövård, med huvudkontor i Kramfors, har som första städfirma i Norrland blivit miljömärkt med miljöcertifikatet Svanen.

Annons

Företaget, som i dag har 17 kontor från Gävle i söder till Kiruna i norr, har länge arbetat med att försöka klara miljömärkningen.

– Vi är jätteglada. Det här är efterlängtat av alla, både hos anställda och befintliga kunder. Nu hoppas vi kunna knyta till oss nya kunder som vill förbättra sitt miljöarbete till oss, säger Frida Nilvander, miljö- och kvalitetsansvarig på Norrlands Miljövård i ett pressmeddelande.

Att erbjuda miljömärkta städtjänster innebär att kunna uppfylla miljökrav på många områden. Det handlar bland annat om att använda rätt rengöringsmedel som dessutom doseras på rätt sätt, att undvika miljö- och hälsofarliga ämnen och att hålla nere mängden avfall i form av exempelvis soppåsar och trasor.

Dessutom har företaget fått planera om sina rutter med bilarna och bytt ut fordon för att klara miljökraven när det gäller avgasutsläpp.

Frida Nilvander påpekar att man redan tidigare använde miljömärkta rengöringsmedel men ändå behövde byta ut en del för att klara miljöcertifikatet. Företaget har funnits i 40 år.

Mer läsning

Annons