Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mekanisk verkstad blir muskelverkstad

/

Kramfors får snart ett nytt gym. Niklas Börjesson planerar att den fjärde januari öppna Höga kusten sport & motion.

Annons

Datumet är valt med omsorg. Det är på dagen 22 år sedan han startade Ådalens hälsocenter i Kvantumhuset i Fiskja.

– Jag väntar bara på att få klartecken från miljö- och byggkontoret. Sedan är det inga problem att hinna klart, det mesta är gjort. Familjen hjälper till att iordningställa lokalerna och kommer också att vara med och driva anläggningen.

Niklas Börjesson har även haft Börjessons gym i Frånö och Steel gym på Vallen i Kramfors samt tillverkat egna gymmaskiner. Att han nu utlämnar ordet "gym" i namnet på anläggningen är högst medvetet.

– Alla är välkomna att träna, men vi vänder oss särskilt till vanligt folk som vill hålla sig i form och kämpa mot kalorierna.

Anläggningen får ett 30-tal maskiner inklusive löpband och spinningcyklar, men även fria vikter. Till en början disponeras 180 kvadratmeter, men Niklas Börjesson har möjlighet och räknar också med att inom kort bygga ut.

– Vi tror på många tränande och vill inte att det ska vara trångt.

Gymmet är inrymt i en lokal där det tidigare varit mekanisk verkstad, bland annat en gång i tiden företaget Vandis. Tränade får tillträde med passerkort och några gånger i veckan kommer även träningsinstruktörer att finnas på plats.

Niklas Börjesson är mycket nöjd med lokalen, inte minst läget.

– Det är bara 150 meter från resecentrum och jättebra parkeringsmöjligheter.

Men finns det en marknad för ytterligare ett gym i Kramfors?

– Jag har drivit gym i 15 år och skulle aldrig ha satsat om jag inte trott på detta. Det är många som har frågat mig om jag inte ska starta.

Mer läsning

Annons