Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicinska badet stängs under ett år

Annons
Medicinska badet stängs under ett år

Det alltid fullbokade medicinska badet i Kramfors sjukhem kommer från och med hösten att hållas stängt ett drygt år framåt.

Badet stängs i samband med att ombyggnaden och totalrenoveringen av sjukhemmet påbörjas i september.

Tidningen har tidigare berättat om den stora om- och tillbyggnaden av Kramfors sjukhem. Ett projekt som är kostnadsberäknat till 70 miljoner kronor. Därmed blir byggnadsprojektet det största i omfattning i Kramfors på många år.

Syftet med om- och tillbyggnaden är att samla landstingets hela verksamhet i Kramfors under ett och samma tak. Verksamheter som idag är utspridda till olika lokaler. Landstingsstyrelsen har ännu inte fattat det formella beslutet om finansieringen.

- Beslutet väntas under våren och sen påbörjas arbetet i september, berättar verksamhetschefen Lena Nilsson.

Innan dess ska all verksamhet ha flyttat ut och in i provisoriska lokaler. Vårdcentralen i Bollstabruk, som ska läggas ner så snart ombyggnaden av vårdcentralen i Nyland är klar, kommer att användas. Andra delar av verksamheten flyttas till Johannesgatan i kvarteret Kaptenen.

- Vi ser redan nu fram mot att vid årsskiftet 2003-2004 flytta in i större och nyrenoverade lokaler.

En negativ konsekvens av ombyggnaden blir att det medicinska badet stängs. Även badet ska renoveras och byggas om.

- Vi tittar på olika alternativ och då också en utbyggnad av bassängen.

Lena Nilsson berättar att badet är minst sagt flitigt använt. Man kan ta mot 60 personer om dagen eller 250 i veckan. Intresset är dock betydligt större. Olika patientgrupper, bland annat reumatiker, samt särskolan och omsorgsverksamheten nyttjar flitigt det varma och välgörande badet.

Badet kommer att hållas stängt under drygt ett års tid. Under den tiden finns inte heller något ersättningsbad.

- Det ska vara att det finns platser i Härnösand eller Sollefteå. Men helt klart är att många blir utan bad, säger Lena Nilsson.

Om man kan få badtider i Härnösand och Sollefteå är det i första hand reumatikerna som kommer att prioriteras i de fall bad ordineras. Bubbelbadet i Ådalshallen kan vara ett alternativ att ta till.

- Under stängningstiden får man försöka att hitta tillfälliga lösningar.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons