Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matstafett resulterade i bidrag till Frejas

Annons
Matstafett resulterade i bidrag till Frejas

Det faktum att 256 personer i lördags intog en trerättersmiddag har nu resulterat i att ungdomsmottagningen Frejas blivit knappt 7 500 kronor rikare. Round Table Kramfors överlämnade på torsdagen den symboliska checken till Lena Landin.

Round Tables motto lyder "upptaga-anpassa-förbättra" och då viss del av verksamheten är inriktad på välgörenhet beslutade medlemmarna tidigt att skänka överskottet av matstafetten till ett behjärtansvärt ändamål i Kramfors.

- Många av oss har tonårsbarn och vet vilken betydelse ungdomsmottagningen spelar, så valet var relativt enkelt, berättar Anders Johansson.

Själva matstafetten är i sig värd en artikel, men gick i korta drag till som så att de 256 deltagarna parvis åkte runt i hela Kramfors och åt lördagsmiddag. Alla tillredde någon del av middagen, endera förrätt, varmrätt eller efterrätt. Utan att deltagarna visste om det hade Round Tableledningen i förväg bestämt hos vem paren skulle inta de olika rätterna. De började med förrätten hos någon och fick där reda på att varmrätten serverades hos någon annan. Efterrätten intogs på ett tredje ställe. Totalt handlade det om 42 sittningar samtidigt.

- Vi är dåliga på välgörenhet i Sverige, kanske har vi det för bra. Det är därför med glädje vi nu överlämnar 7 326 kronor till Frejas, säger Mikael Olsson.

Lena Landin är såväl glad som omtumlad över gåvan. Ännu har man på ungdomsmottagningen inte bestämt vad man ska göra för pengarna.

- Kanske kan vi uppfylla vår dröm sedan länge att köpa en dator till väntrummet.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to

Mer läsning

Annons