Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maratonradio på Hola

Annons
Maratonradio på Hola

Idag inleds en tre dagar lång radiosändning i Kramfors närradio. Bakom denna maratonsändning står elever på Hola folkhögskolas radiolinje.

Jessica Lindh är elev på Holas radiolinje. Det är hon som tagit initiativ till den tre dagar långa nonstop-sändningen.

Sändningarna utgör hennes slutprojekt på den ettåriga utbildningen. De närmaste dygnen kommer att bli intensiva för henne och hennes kurskamrater.

Hon har funktionen som producent men kommer även att delta i sändningarna. Eleverna kommer, tillsammans med sin lärare Björn Eriksson, att avlösa varandra under de tre dygnen.

- Men jag räknar nog ändå med att få sova först till veckan.

Nu är det inte första gången Holas radiolinje har maratonsändningar. Två gånger tidigare har den här typen av storsatsning gjorts även om det var för flera år sedan. Jessica Lindh har den senaste månaden arbetat intensivt med förberedelserna.

- Jag är mer intresserad av programlederi än att göra drama och dokumentär. Att få ihop sändningarna ser jag som en stor utmaning.

Sändningarna inleds klockan sex på fredagsmorgonen med frukostradio, en programpunkt som återkommer även lördag och söndag. Självklart kommer det att spelas mycket musik. Variationen blir då stor med alltifrån den senaste musiken till vinylnostalgi.

I övrigt bjuder eleverna på ett brett och stort utbud av olika program. Under sändningarnas gång har lyssnarna chans att ta del av alla de produktioner eleverna arbetet med under läsåret. Man kan lyssna på bland annat radioteater, intervjuer, reportage och personporträtt.

- Vi kommer även att få hjälp från elever som går andra utbildningar.

Varje dag har man också en sommarpratare som kåserar och spelar musik. Lärarna Björn Eriksson och Jan Wiik samt Holas rektor Björn Ahrén svarar då för snacket. Utanför skolan har vem som helst möjlighet att göra sig hörd i etern via listerners corner. Förbipasserande kan prata eller kanske spela och sjunga en sång.

På lördag bjuder man även på ett internationellt inslag. Då medverkar två ungdomar från Frankrike och Italien som befinner sig på Hola som volontärer. Även den elev från Estland som studerar på Hola kommer att vara med.

På torsdagen fanns ett par luckor i den mycket digna programtablån. Luckor som ska täppas till innan sändningen väl kommer igång.

Sändningarna, som också kan avnjutas via Internet, avslutas klockan 23 på söndagskvällen med ett entimmesprogram kallat Maratonfinal. Intresserad av att lyssna? Ratta in frekvensen 90,5 eller 91,8 mHz.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons