Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många små djur på Nylandsberget

Annons
Många små djur på Nylandsberget

Det var ovanligt många djur av alla de slag som samlats på Nylandsberget på tisdagen. "Djuren" kom från Vimpelns förskola.

Under hela våren har barnen och personalen på Vimpels förskola ägnat speciellt intresse för naturen, skogen och djuren. Man har gjort flera skogspromenader, pratat om djur och även lekt djurlekar. På tisdagskvällen var det dags för avslutning på vårens tema om skogen.

Självklart hölls också avslutningen i skogen. Personalen, de 17 barnen med inbjudna föräldrar och syskon samlades vid det vindskydd på Nylandsberget Humlans förskola brukar använda. Vädret var det bästa tänkbara så det blev några angenäma timmar för sällskapet.

Barnen hade dagen till ära klätt ut sig till djur med masker och ansiktsmålning. Grillade hamburgare vid grillplatsen vann allas gillande. Stor förvåning uppstod när plötsligt en brandbil med påslagna sirener dök upp på berget.

Nu var det dessbättre inte fråga om någon skogsbrand. Nylands deltidsbrandkår förgyllde istället avslutningen med sin närvaro. Både barn och föräldrar bjöds på en åktur med brandbilen. Ett inslag som blev mycket uppskattat.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Djurbarn.

Vid avslutningen på Nylandsberget hade barnen från Vimpelns förskola klätt sig i djurmasker och ansiktsmålat sig med både morrhår och nosar.

foto: sten engblom

Mer läsning

Annons