Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökte Dannero på Ungdomens dag

/
  • Att rida på en vacker islandshäst tackade ingen nej till.
  • Många besökte dagen och deltog i de olika aktiviteterna.   Lars-Erik Nordlander hade inga problem att få långvagnen full när han körde runt på stallbacken.

Runt 400 personer travade runt på Arena Dannero när Ungdomens dag arrangerades den 6:e juli. Det handlade om en familje- och integrationsdag som för många blev en stor upplevelse.

Annons

Det välbesökta arrangemanget vände sig till barn mellan 6–15 år som tillsammans med anhöriga bussades från en rad platser i kommunen.

Att åka med häst och vagn, rida på islandshäst, öva med olika fiskeredskap, träffa polis och räddningstjänst eller tävla i hästskokastning visade sig bli riktiga äventyr.

Dannero ställde upp med anläggning, personal med mera. I bräschen gick också IOGT-NTO som dessutom hade en cykelstation, Kramfors Kommun, Bollsta folkets hus, polisen med flera.

Travets olika intresseföreningar ställde upp med värdar och tolkat. Det var även många idéella som hjälpte till.

Besökarna delades upp i grupper, som värdarna lotsade runt till de dussin- talet stationer med aktiviteter som upprättats.

Många barn och ungdomar som flytt till Sverige är svårt traumatiserade av sina upplevelser och vi tror att en sådan här dag har en uppgift att fylla, sade Bengt Forsell som representerade både polisen och IOGT-NTO.

En tanke med dagen var också att främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrunder.

Innan dagen var till ända hanns också med en hunduppvisning och allra sist ett ovanligt handicaplopp där raserna shetlandsponny, russ, kallblod och varmblod tävlade mot varandra.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons