Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många aktiviteter under helgen

Annons
Många aktiviteter under helgen

Kramfors kommun sprudlade av aktivitet under helgen som gick. Den annalkande sommaren och det fina vädret verkar inspirera till liv och rörelse, för runt om i kommunen ordnades aktivitetsdagar och aktiviteter som aldrig förr.

Krambo ordnade under lördagen en aktivitetsdag vid område kring Hellgumsgatan. Underhållning för alla åldrar utlovades och dagen som gick under namnet: "Så ett frö" leddes av den inhyrde konferenciern Lars T Johansson som med rapp käft guidade besökarna genom det digra programet. Två cykelmotionslopp arrangerades i anslutning och korpen höll en välbesökt boul-turnering. Musikunderhållningen stod Kramfors Musikskola för. Ungdomsorkestern Big-Band inledde med en rivig spelning anförda av musikläraren Christer Löfgren med trumpeten i högsta hugg. Senare bjöds även på solosång och dans. Hyresgästföreningen bjöd på korv och barnen blev målade i ansiktet av Anneli Skogsberg. Dagen flöt på bra och besökarna fick en trevlig stund i solen.

Även i Nyland rådde under lördagen full aktivitet. Köpmannaföreningen arrangerade i samarbete med bland andra Nylandsföreningen och IFK Nyland en försommarmarknad vid hamnplanen. Många hade samlats för att handla, ha trevligt och kanske också ta del av den underhållning som bjöds. På en scen vid vattnet uppträdde under hela dagen olika artister och Ådalen III hade lagt till vid kajen för att servera lunch till alla som var hungriga. Andra saker att göra var bland annat att rida på ponnyer, åka brandbil eller kanske äta en av Lions berömda kolbullar.

Föreningarnas hus i Kramfors hade också sett till att hålla folk aktiverade under lördagen. Ett tiotal föreningar höll sina lokaler öppna för allmänheten och den flitige besökaren kunde hinna med att både fika, sjunga karaoke och lära sig binda en fluga.

erik de vahlSjöng på Krambodag.

Daniel Nietshe och Irja Pippo sjöng ackompanjerade av musikgurun Hans-Olof Furberg på piano och Lars Engström på bas.

Boul turnering.

Korpen arrangerade en välbesökt boulturnéring.Lions i Nyland.

Lions stekte vad som enligt dem själv var de godaste kolbullarna i länet.Madelene och hennes band.

Madelene Forsberg sjöng och spelade gitarr på scenen i Nyland. Kompbandet bestod av Håkan Sjöberg, pappa Ragnar och lillebrodern Daniel som tidigare på dagen även spelade med Big Band i Kramfors.Ponnyridning.

Diana Sahlén och hennes ponnyer Stardust och Garbo var populära vid marknadsplatsen. Daniella Sjöberg sitter på hästryggen.

Mer läsning

Annons