Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman till mördade barnen är från Kramfors

/
  • STOCKHOLM 2013-09-29 Polisens tekniker undersöker fritidshuset på söndagseftermiddagen. Två personer omkom natten till söndagen när ett fritidshus på Dalarö söder om Stockholm brann ned. Enligt polisen var huset helt övertänt när räddningstjänsten kom fram. De två döda hittades när brandmännen letade igenom huset sedan branden släckts. Vilka de avlidna är eller hur branden startat var okänt tidigt på söndagsmorgonen.

Mamman till de två små pojkar som i helgen brändes inne i en stuga i Dalarö, Stockholm, är uppvuxen i ett samhälle utanför Kramfors.
Ett samhälle där många i dag känner stor bestörtning.
Mamman tog bland annat examen vid Ådalsskolan i mitten av 1990-talet innan hon flyttade söderut.

Annons

På hennes Facebook-sida finns nu två tända ljus och massor av kondoleanser från vänner runt om i landet.

Det var under natten mot söndagen som den fruktansvärda händelsen ägde rum. Enligt uppgifter ska den mordmisstänkta pappan då ha spikat för fönstren i den stuga han hyrt i Dalarö. Inne i huset befann sig två yngre pojkar och deras storasyster som är i sjuårsåldern.

Pappan ska ha tagit bort stegen till barnens loftsäng, låst dörren och sedan tänt på huset.

Trots det lyckades flickan ta sig ut, men de två små pojkarna dog i lågorna.

– Flickan stod utanför och skrek förtvivlat, det var fruktansvärt att se, säger grannen Marie till Aftonbladet.

Sedan försvann den misstänkta barnamördaren från platsen och ett intensivt pådrag från polisens sida inleddes.

Mamman och den överlevande dottern som överlevde ska också ha fruktat för sitt liv och under jakten på den misstänkte fått polisskydd.

Aftonbladet skriver även att pappan under jakten ska ha skickat sms till mamman och andra familjemedlemmar, där han delvis tagit på sig skulden.

Så småningom lyckades polisen spåra pappan, som är i 40-årsåldern, till södra Öland dit han tagit sig till den lilla byn Triberg.

Enligt kvällstidningen ska han sedan ha övernattat i en liten båtstuga innan han spårades med hjälp av sin egen mobiltelefon.

När mannen greps ska han dessutom ha varit blodig efter att ha skurit sig själv och han fördes till akutmottagningen. Där delgavs han även misstanke om mord i två fall och mordförsök i ett fall.

Mer läsning

Annons