Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad satsning i Docksta

Annons
Lyckad satsning i Docksta

Den 1 maj i år tog Docksta BTK över det kommunala bostads-bolaget Krambos bostadsbestånd i Docksta. Då stod 19 lägenheter tomma. Nu saknar 13 lägenheter hyresgäster. De tomma lägenheterna har alltså minskat med en tredjedel.- Vi ser positivt på framtiden säger Rune Nordin från Docksta BTK.

I samband med kommunens uppgörelse med den så kallade bostadsakuten bestämdes att 24 lägenheter i Docksta skulle bort. Det väckte upprörda känslor i samhället.

Dessa känslor ledde till ett engagemang som så småningom resulterade i att DBTK köpte hela Krambos bostadsbestånd i Docksta.

Krambo kunde i och med avtalet med bostadsakuten inte sälja enstaka hus. Om husen fortsättningsvis skulle användas till bostäder måste hela beståndet säljas.

Så blev det och Docksta BTK köpte 59 lägenheter.

Ett stort åtagande för en idrotts-klubb kan tyckas. Men DBTK tror på framtiden i Vibyggerå.

- Vi kommer aldrig att lyckas få ner antalet tomma lägenheter till noll, men det kan bli bättre än så här, säger Nordin.

De nya fastighetsägarna satsar framförallt på hyreshusen på Majavägen. Föreningen äger numera också de före detta pensionärsbostäderna. De har mer eller mindre blivit ungdomsbostäder.

- Det är svårt för en ungdom att flytta direkt till en lägenhet med vanlig hyra. Pensionärsbostäderna kan fungera som en sorts genomgångsbostad.

Krambo hade alltså har svårt att hyra ut sina lägenheter och såg dystert på framtiden. Det gör inte DBTK

- Vi hoppas mycket på världsarvet och Docksta ligger bra till vid E4 mitt i Höga kusten. Man kan till exempel bo här men ha nära till Örnsköldsvik, Kramfors och Härnösand. Vi tycker också att vi nu ser en inflyttning av bland annat barnfamiljer, säger Nordin.jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons