Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnviks Närköp rustas upp i höst

/

Lugnviks Närköps ska i höst få en rejäl ansiktslyftning. Runt en halv miljon kronor satsas på att fräscha upp butiken. Går allt enligt planerna är detta klart om en och en halv månad.

Annons

Lugnviks Närköp tioårsjubilerade i fjol sommar med en grillfest och nu planeras det för en omfattande upprustning av lokalerna.

– Det här är väldigt positivt, framför allt för äldre personer som är beroende av att ha en butik på sin bostadsort, säger Lars-Åke Eriksson, ordförande för Lugnviks Närköps ekonomiska förening.

Arbetet startar i november och målet är att allt ska vara klart till advent. Bidrag från länsstyrelsen täcker halva investeringskostnaden, där den största delen, 440 000 kronor, går till inköp av moderna kylanläggningar som ersätter de gamla från 60-talet.

Butiken ska också målas om och det kommer att sättas in ny armatur. Dessutom får butiken en speciell medborgarhörna.

– Där ska det finnas information från kommunen och länsstyrelsen. En dator installeras som både turister och boende ska kunna använda för att söka information, säger Tommy Sjölund, ordförande i Lugnviks IF som är största enskilda ägare i den ekonomiska föreningen. Totalt finns det 120 medlemmar som har köpt andelar i föreningen.

Butiken har sedan tidigare service som paketutlämning och är ombud för systembolag och apotek och får därför nu också status som så kallad servicepunkt. Denna funktion finns bland annat vid Affärn´ i Mjällom och är ett sätt att på mindre orter kunna ge en likande service som annars för det mesta endast brukar finnas i större samhällen

– Längre fram planerar vi också för att skaffa nya frysar till butiken, berättar Tommy Sjölund.

Mer läsning

Annons