Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linnea tjänade 30 000 på sin hund

Annons
Linnea tjänade

30 000 på sin hund

Linnea Johansson från Kramfors var bara 4 år när hon tävlade med sin långhåriga collie Stina för första gången.

Sedan dess har det blivit massor av fina titlar, både i brukshundstävlingar som lydnad och sök samt på utställningar. Men frågan är om hon någonsin varit så stolt som efter helgens tävlingar i Härnösand och Timrå.

- Stina blev då Best in show för veteraner båda dagarna, med helt olika domare från Finland och Danmark. Och med helt olika konkurrens, säger den stolte matten.

I dag är Linnea 14 år och Stina har hunnit bli 11 år. Det är en hög ålder för en hund. Den som ser collien har också svårt att tro att det kan vara en dam som närmar sig 80, i människoår räknat.

- Hon har aldrig varit sjuk och vi tränar fortfarande i princip varje dag, berättar Linnea.

Det handlar då om både bruksträning och utställningsträning. Stina, eller Rough-Height´s Tiffany som collien egentligen heter i sitt kennelnamn, är mycket allsidig. Hon har vunnit i både lydnadsträningar, sök och som nu i helgen i utställningar.

Helgens vinster innebar inte bara stor ära. Det blev också fina prispengar, två gånger 15 000 kronor. Alltså 30 000 kronor. En bra fickpenning för en 14-årig matte, ihoptjänad på en helg.

Linnea ska föresten konfirmera sig i vår. Gissa vad hon önskat sig i present? Självklart, en collievalp. En valp som förstås ska tränas för att försöka nå lika långt som Stina.

Dessutom glädjer sig Linnea över den praktik hon snart ska få, hos en colliekennel i Arbrå som levererar tävlingshundar över hela världen.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons