Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Lampenius till Skulefestivalen

Annons
Linda Lampenius till Skulefestivalen

Hon har spelat med i Baywatch och varit på omslaget till Playboy. Men framförallt är hon en lysande violinist. Nu kommer Linda Lampenius till Skulefestivalen.

- Jättekul, jag trodde aldrig att vi skulle lyckas få hit henne. Det här är det internationellt sett den största artist vi haft, säger Skulefestivalens producent Anders Högström.

Linda Lampenius, eller Linda Brava som hon kallar sig Internationellt, är årets festivaljoker. På programmet står bara att en världsartist ska komma. Och det är ord som verkligen har täckning. 31-åriga Lampenius började spela violin som femåring. Turnerade gjorde hon som åttaåring och hennes utbildning är gedigen, bland annat har hon studerat på Sibeliusakademien.

Det är framförallt som klassisk violinist Lampenius skapat sig ett världsrykte. Men på senare år har hon även spelat en del pop också, bland annat var hon solist i Andrew Lloyd Webber´s Metal Philharmonic.

Till Skule kommer hon med sin violin och en pianist.

- Hon ville egentligen ha med sig dansare och göra en hel show. Men det har vi helt enkelt inte råd med, förklarar Högström.

Lampenius uppträder på lördagskvällen, den 6 juli, och det kommer att bli företrädesvis klassisk musik. Men det är inte uteslutet att det blir lite pop också.

- I och med att vi tar hit Linda Lampenius så höjer vi ribban ett snäpp. Förutom att hon är ett världsnamn så passar hon också in väldigt bra och ger årets visfestival en nordisk prägel, vi har ju också Hans Robertsen från Norge med.

Linda Lampenius är inte bara en stor musiker. Hon är kontroversiell också. Det är få solister som ställer upp som modell i sexiga poser ibland utan kläder. Å andra sidan finns de få världsmusiker som ser lika bra ut som Linda. Hon hymlar inte om sitt utseende utan gör ett inhopp i Baywatch med ett lika stort leende som ett gästspel med en stor symfoniorkester.

Festivaljokern skulle egentligen hållas hemlig, i fjol var det Janne Schaffer. Men arrangörerna beslutade att avslöja namnet eftersom hon naturligtvis lockar en hel del publik som annars skulle gå miste om uppträdandet.

Bland de artister i övrigt som kommer till Skulefestivalen kan nämnas JP Nyströms, Pistvakt, Lars-Vegas Trio, Lisa Nilsson, Åsa Jinder och Östen med resten med flera.

- Så har stort har vi aldrig satsat tidigare, säger Anders Högström.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons