Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekfull sångglädje med allvar och innerlighet

/

Lördagens julkonsert i Nora kyrka hade rubriken I väntan på julen. Konstellationen som uppträdde bestod av Manskören Emmas drängar, Ramvikskören och Noratrion.

Annons

– Vi gav en konsert med den sammansättningen förra året, det blev en stor framgång och vi hoppades att upprepa succén i år, säger Emma Ekegren, kvällens dirigent och ledare för båda körerna.

Repertoaren som framfördes var med Emmas ord en blandning av gamla och nya julklassiker. Det blev Jul, strålande jul, Julen är här, Stilla natt, Gläns över sjö och strand, men även White Christmas.

Det var framfört lekfullt och med stor sångglädje, och man tog ut svängarna ordentligt, inte minst i en synnerligen originell version av Schuberts Marche Militaire, mest känd som melodin i Tomteverkstaden från julens Kalle Anka-film.

Men det fanns också utrymme för allvar och innerlighet, som i Leonard Cohens numera klassiska Halleluja, framförd av Emma Ekegren själv, med ett mäktigt stöd av körerna.

Noratrion ackompanjerade under i stort sett hela konserten. Dessutom fick man tillfälle att på egen hand framföra några sånger med julanknytning, och även om anknytning saknades var budskapet inte desto mindre det rätta. Det var som vanligt lokalt upptecknade texter som trion har letat fram och tonsatt.

Noratrio tycker om att uppträda tillsammans med körer, och extra roligt tycker de att det är att sjunga med körer där det finns så många mansstämmor, vilket annars är ganska ovanligt idag.

– Det blir mycket köttigare så, säger Klas Norberg.

Mer läsning

Annons