Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnors företagsmässa

/
  • Affärsuppgörelser och inspiration är vad Ann-Chatrin Granbäck och Ann Järneström hoppas att mässan ska leda till.
  • Första mässan för företagande kvinnor ska hållas i Kramfors den 8 mars, föreningen Futura ligger bakom initiativet. För Ann-Chatrin Granbäck och Ann Järneström var det viktigt att träffa andra företagande kvinnor för att våga komma i gång själva.

På internationella kvinnodagen arrangerar föreningen Futura en företagsmässa för första gången.

Annons

Salen på Lärkan konferens kommer att fyllas med ett 30-tal lokala företag som är där både för att sälja sina produkter och knyta kontakter.

– Ja det är allt ifrån Skogshilda som säljer bröd till mig som kommer att ge ut visitkort, säger Ann-Cathrin Granbäck som har företaget Ordpilot.

Förutom försäljning kommer det att vara seminarier med bland annat Ann Järneström om retorik och pralintillverkaren Jeltsje Hofstra Hiemstra från Holland.

– Vi hoppas att några från Ådalsskolan kan komma och hålla en föreläsning också, säger Ann Järneström som driver Berättamera.

Tillsammans med bland annat Ann-Cathrin Granbäck är hon grunden i föreningen Futura för företagande kvinnor som startade i maj förra året. De har båda varit med i Kramfors kommuns projekt som riktar sig mot kvinnor som vill starta eget företag.

– Kommunen står bakom något som heter k-nätverket där mer än 200 kvinnor finns med, men vi ville starta något som inte är tidsbegränsat som ett projekt, därför bildade vi föreningen Futura, säger Ann-Cathrin Granbäck.

Under året har de haft flera företagsluncher och möten, men mässan är deras första större arrangemang.

– För mig har det varit viktigt att träffa andra kvinnor som har företag för att våga komma i gång, det handlar mycket om identifikation, säger Ann Järneström.

Det är även vad de båda vill att mässan ska bidra med, att fler kvinnor kan se att det är möjligt att tro på sin idé och livnära sig på den.

En företagare är ofta en man och utan andra förebilder kan det vara svårt för kvinnor att bryta en norm, tror de båda, däremot är alla välkomna på mässan.

De hoppas att mässan blir årligen återkommande och får fler företag att synas.

Mer läsning

Annons