Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturfestival för unga i Bollsta

Annons
Kulturfestival för unga i Bollsta

I lördags var det dags för kulturfestivalen Ung Kultur Möts, UKM, för unga i Bollsta Folkets Hus. Här fick unga förmågor chansen att visa upp sina talanger inom bland annat musik, konst och lyrik, samt träffa andra med samma intresse.

Evenemanget lockade över hundra besökare och startade redan på förmiddagen för att pågå till sena kvällen. På dagen gavs möjlighet för deltagarna att prova på skrivande, målande, musik och scenisk gestaltning i olika workshops. Det var uppskattat och många provade på de olika sysselsättningarna.

Senare på kvällen var det öppet för allmänheten att beskåda konstverk, dikter, teater, dans och musik som framfördes av de unga deltagarna. De som deltog var ungdomar mellan 13 och 20 år.

De som framträdde inför publik var gruppen The Scramblers, Ytterlännäs paradorkesters showgrupp, Pure Angels, Kew å NoZe, Beatrice Eriksson, Local Trampsquad och Lame. Utställare var Jovanna Eriksson som visade sitt fotocollage, Rebecca Eriksson med sina teckningar, Malin Selander-Nordlund som visade sina dikter och Therese Stenberg som bidrog med olje- och kolteckningar.

- Det har flytit på bra och det är kul att det lockat så många besökare, sade Linn Hagström, konferencier som också var med att arrangera det hela.

Hon sade också att det är viktigt för unga människor att få ett forum att visa upp sig i och att det är ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter med likasinnade.

- Man träffar folk med samma intresse och det är kul, sade Caroline Eriksson som också var en av arrangörerna.

De medverkande var nöjda med tillställningen, men gruppen The Scramblers tyckte att man till nästa år skulle ha ståplatser längst fram.

- Det är roligare att uppträda då för man får bättre kontakt med publiken, sade David Lodin, medlem i gruppen.

Kanske något att tänka på inför nästa festival, men i det stora hela var det en lyckad dag.

lisa gustafsson

0612 - 77 17 57

Tavla målad av Millan Persson, 19 år från Noraström

The Scramblers, Klas Norberg och David Lodin röjer på scen.

foto: lisa gustafsson

Mer läsning

Annons