Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativt EU-projekt avslutas i Kramfors

/
  • Caroline Westin jobbar med projektet NoCry2 och Rebecka Westin har varit med sedan 2011.

Projektet NoCry2 riktar sig till unga som vill livnära sig på sina idéer utan att behöva flytta till storstäder. Idén som startade i Kramfors för tre år sedan avslutades under tisdagen på Babelsberg.

Annons

Du ska kunna leva på din kreativitet och bo där du vill. Så lyder ett av budskapen som projektet NoCry2 vill nå ut med till unga människor i norra Europas mindre befolkade orter. Genom ett brett kontaktnät, workshops och företagskunskap har ett 40-tal entreprenörer fått en start genom NoCry2.

– För att kunna tro på mig själv har det varit värdefullt att få träffa andra människor och skapa nätverk och låta mig inspireras, säger Rebecka Westin som under gymnasietiden fick höra talas om projektet.

Hon vill livnära sig som fotograf och vågar tro att det är möjligt efter att hon träffat flera unga i Norge, Island, Finland och Irland med liknande drömmar.

– För att projektet inte ska försvinna efter tre år har vi sett till att det är byggt av deltagarna och att det inte är toppstyrt. Finansieringen kommer inte att finnas kvar för administrering men kontakterna som har skapats finns kvar, säger Caroline Westin som har varit en av två heltidsanställda i Kramfors.

Projektet drivs inom vuxenutbildningsenheten i Kramfors och Ewa Billmark var med och kläckte idén som sedan ledde till ett EU-bidrag.

– Om det är så att flera av deltagarna kommer att vara ambassadörer för Kramfors och projektet så har vi gjort en hel del, säger Ewa Billmark.

Babelsberg fylldes under tisdagen av föreläsningar, presentationer, musik och mingel.

– Det är både tråkigt och bra att projektet avslutas, men mötena och nätverket som har skapats kommer att leva vidare, säger Caroline Westin.

Mer läsning

Annons