Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på Kramforsskolan

Arbetsmiljöverket gjorde för ett par veckor sedan en inspektion på Kramforsskolan. Flera brister noteras som skolan måste åtgärda före den 30 april.

Annons

Myndigheten tar fasta på att Kramforsskolan har rutiner som beskriver delar av det systematiska arbetsmiljöarbetet, men att detta behöver kompletteras. Man skriver att det även saknas rutiner för hur elevernas praktikplatser väljs så att eleverna under praktiktiden inte utsätts för risker.

Skolan måste även skaffa rutiner för introduktion av vikarier så att de inte utsätter sig själva eller andra för risker.

Arbetsmiljöverket skriver att Kramforsskolan har undersökt arbetsbelastningen bland lärare, men inte bland andra personalgrupper. Nu ska dock detta ske. Undersökningen ska bland annat ge svar på om arbetet är tydligt för alla anställda och om det är anpassat till de resurser som finns.

Våld- och hotsituationer är ett annat område där myndigheten kräver att riskerna på skolan ska undersökas. Man påpekar bland annat att det saknas säkerhetsrutiner och instruktioner för sådana situationer.

Vidare måste skolan säkerställa att det under skoltid alltid finns personer på plats som kan ge första hjälpen. Det efterlystes även bättre kommunikation kring skötselen av ventilationssystemet, vilket ansågs kunna påverka hälsan för de som vistas på skolan.

Mer läsning

Annons