Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors nya ledning ska formeras

Nomineringarna av de politiker som i nämnder och styrelser ska leda Kramfors under fyra år är klar. På måndag tar kommunfullmäktige ställning till förslagen.

Annons

Som väntat föreslås Jan Sahlén (S) som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd, med Gudrun Sjödin (S) som vice ordförande. Jonne Norlin (S) lär få fortsatt förtroende att leda BAS-nämnden. Till ny ledare för BKU-nämnden nomineras Thomas Näsholm (S). Malin Svanholm (S) och Per-Erik Larsson (S) fortsätter som ordförande i miljö- och byggnämnden respektive överförmyndarnämnden.

Intressant är att avgående kommunalrådet Micael Melander (S) fortsätter som ordförande för KIAB. Ett nygammalt namn är Eleonora Asplund (S) som får ett tungt uppdrag som ordförande för bostadsbolaget Krambo, samt vice ordförande för Kommunhus, de kommunala bolagens moderbolag.

– Hon har haft ett chefsjobb inom posten i Umeå, men är nu tillbaka i politiken. Tidigare har hon suttit i kommunstyrelsen dit hon också nu är nominerad, säger Thomas Näsholm, ordförande för Kramfors arbetarekommun.

Som kommunstyrelsens andre vice ordförande, också kallad oppositionsråd, föreslås Bertil Böhlin (C) fortsätta.

Kommunfullmäktige har tidigare i höst beslutat om storleken på politikernas arvoden. För kommunstyrelsens ordförande ligger arvodet från årsskiftet oförändrat på 60 503 kronor i månaden. Vice ordförande får 80 procent av ordförandes arvode, eller 48 403 kronor i månaden. Oppositionsrådet får 60 procent av ordförandearvode, vilket blir 36 302 kronor per månad.

BAS-nämndens ordförande får 70 procent av kommunalrådsarvodet, 42 352 kronor i månaden. För BKU-ordförande gäller nivån 60 procent, 36 302 per månad, och miljö- och bygg-ordförande får 20 procent, 12 100 kronor per månad.

Annons