Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors IP har förfallit

Annons
Kramfors IP har förfallit

Kramforsalliansens fotbollsverksamhet är hotad. Friidrottarnas likaså.

Anledningen är den usla standarden på Kramfors IP.

"Hela denna verksamhet är i dagsläget hotad genom A-planens och löparbanans förfall", skriver föreningens huvudstyrelse till Kramfors kommun.

Kramfors IP:s huvudarena har inte rustats upp på 40 år. Det innebär bland annat att fyllningen som ska kunna svälja fukt inte längre fyller sin funktion.

- Effekten för gräsytan och därmed hela planens spelbarhet är förödande. Under senare år har också en allt större del av A-planen helt enkelt drabbats av gräsdöd och denna säsong var planen inte spelbar förrän långt in på försommaren, poängterar Kramforsalliansen.

Vad beträffar löparbanan så är den enligt idrottsföreningen i så dåligt skick att det är förenat med stor skaderisk att utöva någon fri-idrott. De åtgärder som vidtogs för några år sedan har visat sig otillräckliga.

Kramforsalliansen har en omfattande verksamhet. I kvartersfotbollen finns över 300 spelare och i seriespelet för ungdomar i åldern 11 till 17 år deltar drygt 200. Dessutom bedrivs seniorfotboll för både damer och herrar.

Friidrotten har vuxit under senare år och har i dagsläget ett 40-tal aktiva. Men om inget händer med idrottsplatsen befarar Kramforsalliansen att all verksamhet är hotad.

"Friidrottssektionen har tvingats tacka nej till att arrangera tävlingar på grund av bristerna. Viss träning har fått förläggas till "Haga-Bromma-området", men då blir det naturligtvis ingen arenaträning", påpekar de.

För att framgent överhuvudtaget kunna bedriva skolidrott och föreningsverksamhet på Kramfors IP krävs enligt Alliansen en helrenovering av fotbollsplanen och nya allvädersbanor till friidrotten. Dessutom vill Kramforsalliansen att åtgärderna utförs i samråd med föreningen.

Ni vill idrottsföreningen att Kramfors kommun snarast planerar, finansierar och genomför upprustningen.

"Det handlar om att säkerställa en framtida verksamhet på idrottsplatsen".

jörgen sundin

0612-771761 jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons