Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors har billigaste hyrorna

Annons
Kramfors har billigaste hyrorna

Kramfors har landskapets billigaste hyror när det gäller allmännyttans lägenheter. Det gäller i varje fall om man ser till Sabo-företagens sätt att presentera statistiken, hyran per kvadratmeter i hela bostadsbeståndet.

Det finns också andra statistiska modeller som bland annat Hyresgästföreningen tidigare presenterat.

- Resultatet beror alltid på vad man utgår ifrån när man räknar, till exempel vissa typer av lägenheter eller per kvadratmeter, säger Krambos vd Åke Sundqvist.

Som Tidningen berättade i höstas fanns ursprungligen krav från hyresgästföreningen om att hyrorna hos Krambo till och med skulle sänkas under 2002. Helst med flera hundra kronor.

Hyresgästföreningens ombudsman Birgitta Hallén ansåg att föreningen fått löfte om detta från Krambo för tre år sedan. Nu blev det ingen generell sänkning.

- Det vore en omöjlighet. Istället beslutade vi om frysta hyror för 2002 och att börja förhandla om differentierade hyror inför 2003, säger Åke Sundqvist.

Klart är alltså att hyreskostnaden ska bli mer varierande i Kramfors. En trend som gäller på många håll i landet. Där räknas sådant som läge, miljö och standard in efter en speciell modell. Åke Sundkvist räknar med att de förhandlingarna ska bli färdiga efter sommaren.

- Om det sedan blir någon hyreshöjning generellt har vi inte tagit ställning till ännu. Men klart är att vi inte kan hålla ut i evigheter, vi har ju också ett underhållsbehov, säger Åke Sundqvist.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Fakta/

Hyreskostnader per kvadratmeter och år(Hyreshöjning 2002 i procent inom parentes)

ï Härnösandshus 706.00 kr (0).

ï Krambo Bostads AB 683.00 kr (0).

ï Mitthem Sundsvall 763.37 kr (+ 0,19).

ï Sollefteå Bostads AB 734,69 kr (0).

ï Timråbo 800.04 kr (+1,91).

ï Övikshem 714.00 kr (0)

Mer läsning

Annons