Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kondomregn på stadsfesten

Annons
Kondomregn på stadsfesten

På fredag är det dags för årets upplaga av Kramfors stadsfest. I ett av tälten huserar ungdomsmottagningen Frejas som delar ut gratis kondomer till tonåringar.

- Vår målgrupp är ungdomar upp till 25 år men det är främst tonåringar vi vänder oss till, berättar barnmorskan Lena Landin.

Frejas kommer att dela tält med socialförvaltningen och tjejjouren Disa. I tältet, som riggas på torsdagen på Limstagatan, serveras läskande bål, godis, äpplen och morötter. Tonåringar har också möjlighet att komma över kondomer alldeles gratis.

Nu är inte kondomutdelningen en uppmaning till allmän promiskuitet. I själva verket handlar det om upplysning. Med kondomutdelningen vill Frejas informera om vikten av att skydda sig mot könssjukdomar i allmänhet och hiv i synnerhet.

Totalt har Frejas via Folkhälsorådet, som driver en landsomfattande upplysningskampanj, fått 1 500 kondomer att dela ut.

Kondombidraget var välkommet men även utan dessa kondomer hade Frejas ändå tänkt genomföra en kampanj under stadsfesten.

- Vi hade redan fått lika många kondomer från landstingets hälsoupplysare. Dom kommer nu till nytta på annat sätt, säger Lena Landin.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons