Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen säljer ut baracker till billigt pris

Annons
Kommunen säljer ut baracker till billigt pris

Kramfors kommun säljer nu ut fyra av de ursprungligen femton barackerna från flyktingskolan på Bruket.

Köpare är Norabygdens IK som under en längre tid velat förbättra omständigheterna kring fotbollsplanen i Hol. Priset uppgår till hundra kronor.

Redan i maj ifjol tog Leif Fröhlén, ordförande i Norabygdens IK, genom en skrivelse kontakt med Kramfors kommun.

Idrottsklubben hade då fått nys om några baracker som inte längre användes och undrade om de inte kunde få köpa eller överta dem. Användningsområdet skulle vara som förråd, kiosk och toalett.

- Det handlar om fyra moduler som är kvar sedan Kramfors hade skolverksamhet för flyktingar på Bruket, berättar fastighetschef Jörgen Eurenius.

Sammanlagt var det 15 moduler som tillsammans utgjorde skolan. När flyktingförläggningen avvecklades användes modulerna under några år av Komvux. Men när deras behov av lokalerna minskade blev barackerna överflödiga.

- Krambo hade helt skrivit av barackerna när kommunen beslutade att köpa dem för 200 000 kronor. Grundskolan hade då behov av temporära lokaler och tio av barackerna har anpassats därefter och står nu i bland annat Herrskog och Docksta.

Fem av barackerna har dock inte använts och det är fyra av dessa som NIK nu får köpa för en symbolisk summa. I en av modulerna finns redan dusch, toalett och ett litet pentry. De övriga ska anpassas till att bli förråd och kiosk.

- Vi ser inte något framtida behov av barackerna för kommunens interna räkning. Det här är ett bra sätt att för dem att komma till nytta för kommunens medborgare, säger Eurenius.

ann-cathrin granbäck

Mer läsning

Annons