Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen går 7 miljoner plus

Kramfors kommun väntas göra ett överskott på 7,2 miljoner kronor 2013. Detta enligt en prognos byggd på förhållandena den sista oktober.

Annons

Som tidigare känt förväntas barn-, kultur- och utbildningsnämnden kraftigt missa sitt budgetmål. Den senaste siffran pekar mot minus 9,3 miljoner. För bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden handlar det om minus en miljon, kommunstyrelsen prickar precis sitt budgetmål medan miljö- och byggnämnden går 200 000 kronor bättre än väntat.

Efter att ha räknat in diskonteringsränta, återbetalningar av sjukförsäkringspremier, så kallade afa-pengar, och en del annat blir det ett plusresultat på 7,2 miljoner. Det är en bit från det överskott på 11,7 miljoner som hade budgeterats.

– Vi är ju över ytan, men når inte målet på god ekonomisk hushållning, säger kommunalrådet Micael Melander (S).

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen diskuterades förslag till reviderade stadgar för Kommunförbundet Västernorrland. Beslut fattades om att föreslå att skicka ett ombud per 8 000 kommuninvånare i stället för ett per 4 000. Det innebär att Kramfors kommuns representation skulle minska till tre ordinarie ledamöter och tre ersättare i stället för sex plus sex.

Oppositionsrådet Bertil Böhlin (C) ville hålla fast vid den större representationen.

Kommunens revisorer hade åsikter kring tio punkter gällande kommunens förvaltning av donationsstiftelser.

– Fler punkter kan vi åtgärda, andra vill vi ta upp en diskussion om. Frågan är hur mycket arbete som ska läggas ned då detta är en liten del av kommunens ekonomi, säger Micael Melander.

Kommunstyrelsens verksamhetsplan för 2014 antogs och skickades vidare till kommunstyrelsen den 7 januari då den också ska kläs i en ekonomisk dräkt.

Mer läsning

Annons