Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knappt 300 nappade på datorerbjudande

Annons
Knappt 300 nappade på datorerbjudande

Fler kommunanställda kan få ny chans

Av de 1 780 anställda inom Kramfors kommun tog 297 chansen att till ett förmånligt pris hyrköpa datorer under tre års tid.

Det var i samband med decemberlönen de tillsvidareanställda i Kramfors kommun fick erbjudandet om datorköpet. Ett liknade erbjudande fick de anställda för tre år sedan. Den gången nappade 310 stycken. Dessa datorer är nu friköpta.

I slutet av januari stängdes möjligheten för att beställa datorerna. Då hade tidsfristen utökats vid ett par tillfällen. Sedan dess har flera förfrågningar kommit in. Men i den här omgången är det nu 297 anställda som går och väntar på nya datorutrustningar.

- Utrustningarna levereras från fabriken vecka 13 och 14. Sedan tar det ett par tre veckor innan man får sina datorer, berättar Anders Pallin på Kramfors kommuns personalkontor.

Erbjudandet är mycket fördelaktigt för de anställda. Till skillnad från privata företag kommer kommuner och landsting undan kostnaderna för momsen. Därför blir datorerna betydligt billigare än om de hyrköps via privata arbetsgivare.

Landstingsanställda har också haft möjlighet att hyrköpa datorer. 30 procent av personalen inom landstinget tog den chansen. Anders Pallin hade nog väntat sig att fler kommunanställda skulle anamma erbjudandet.

Nu är det mycket troligt att de som anmälde sitt intresse för sent och andra kommunanställda får fler chanser. I förra omgången fick man bara en chans. Vissa företag har rullande erbjudanden för personalen. Det lär inte bli aktuellt för de kommunanställda i Kramfors.

- Vi kommer troligtvis att öppna upp för en ny omgång till hösten för nyanställda och våra övriga medarbetare. Inget beslut är ännu fattat men jag kan tänka mig att det blir ett erbjudande två gånger om året, säger Anders Pallin.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons