Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinahus i Sandvikentill försäljning

Annons
Kinahus i Sandvikentill försäljning

Flera lägenheter i Sandviken och Väja är nu ute till försäljning. Det handlar bland annat om ett antal av de så kallade Kinahusen. Fastighetsägarna i Värmland tycker att de befinner sig för långt ifrån husen för att kunna förvalta dem effektivt.

På Flisvägen och Balvägen i Sandviken utannonseras 13 parhuslägenheter i Kinahusen. Det är Borgarhusen AB i Karlstad med flera ägare som nu vill bli av med lägenheterna.

- Det här är hus som nog byggdes på 1950-talet. De är i varierande skick och för närvarande obebodda. Lämpligast vore om en förvaltare bosatt på orten tog över, säger Knut Karlsson, fastighetsmäklare på Fastighetsforum i Karlstad.

Varje hus består av två lägenheter med tre rum och kök, källarvåning och en tomt. På området finns också fler kinahus som är privat ägda. De 13 utannonserade lägenheterna säljs i ett paket.

På Gethusvägen i Väja är en hyresfastighet bestående av nio bostadslägenheter, med en total bostadsyta på 576 kvadratmeter, till salu. Huset har tidigare varit i kommunens ägo och använts som ett äldreboende. Säljare är Premize AB med säte i Kil.

erik åmell

Mer läsning

Annons