Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd Kramforspolitiker hoppar av - "Jag är less och besviken på migrationspolitiken"

Kristdemokraternas partigruppledare i Kramfors, Mikael Steger, hoppar av politiken. Orsak: vad han ser som en tydlig högervridning av partiet.

Annons

– Jag är less och besviken på migrationspolitiken hos Kristdemokraterna, säger Mikael Steger till allehanda.se

Den omstridde Mikael Steger lämnar nu kommunpolitiken i Kramfors.

Formellt lämnade han politiken vid kommunfullmäktige i måndags och har inga planer på att engagera sig igen.

– Men man ska aldrig säga aldrig så jag vet inte hur det blir längre fram.

Mikael Steger började sin politiska karriär i Kramfors hos Moderaterna. Men efter några år skar det sig i partigruppen och 2014 bytte han parti till Kristdemokraterna. Något som inte bara hade att göra med oenigheten hos Moderaterna i Kramfors.

– Kristdemokraterna hade behov av en föryngring och trots allt tyckte jag att Kristdemokraterna och Moderaterna har en hel del att göra med varandra.

Dessutom var situationen hos Moderaterna då liknande Kristdemokraterna i dag, tycker han. En högervridning och mycket mer inskränkt syn på migrationspolitiken.

Jag är egentligen väldigt liberal och öppen av mig i den frågan.

Mikael Steger säger att han inte alls tror på en politik som bygger på "vi" och "dom". Att han privat engagerat sig i migrationsfrågor och känner många som kommer från andra håll av världen, bland annat genom sitt jobb som lärare.

Han har också arbetat i USA tidigare där öppenhet i ras, religion och sexuell läggning var en ledstjärna i organisationen där han arbetade, poängterar Mikael Steger.

– Egentligen är det idag bara två partier som fortfarande står upp för en human migrationspolitik och det är centern och vänstern, även socialdemokraterna agerar ju numer för ett protektionistiskt EU.

Mer läsning

Annons