Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd björn till salu

/

Den klassiska restaurangen Björnstugan vid E4 söder om Ullånger är till salu.
Flera intresserade har redan varit i kontakt med ägaren Hannes Alacam.

Annons

Det blir i år tionde säsongen som Hannes Alacam driver Björnstugan.

– Därför känns det som att det kan vara läge att börja fundera över en förändring. Men omsättningen är bra så det är ingen försäljning i panik.

Restaurangen har sedan tidigt 60-tal haft en träbyggnad i form av en stor björn som är ett välkänt landmärke. Hannes Alacam tror det kan vara bra att byta ägare för att tillföra nya idéer.

– En sådan här verksamhet behöver hela tiden utvecklas. Till Björnstugan hör en hel del mark som skulle kunna gå att utnyttja till boende, kanske en camping.

Platsen var redan på 1800-talet ett välkänt stopp för mat och logi. Sörkörarna brukade då under sina affärsresor söderut på vintern stanna till för övernattning på det som då kallades sörkörargården.

Redan har fyra personer visat intresse för restaurangen varav en även varit på plats och tittat på den. Det har varit folk både från länet och utanför. Hannes Alacam kan tänka sig att stanna kvar och jobba en tid efter en försäljning för att hjälpa en ny ägare i starten.

– Jag tycker det är viktigt att det är rätt person för att driva en sådan här verksamhet som tar över.

Hannes Alacam fortsätter att driva Marilyn's Diner i Nordingrå och arrendera Wästerlunds konditori i Lunde. Han har i dag inget nytt på gång efter en försäljning av Björnstugan.

– Nej, och jag vet ju inte hur lång tid det kan ta att sälja. Men det blir säkert något i samma bransch och det brukar alltid finnas något ledigt.

Mer läsning

Annons