Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben räddas kvar vid Bollstasågen

/
  • - Vi har ingen färdig lösning utan ska nu först kortsiktigt komma överens med konkursförvaltaren, säger Bollstasågens chef Katarina Levin.
  • - Vi har ingen färdig lösning utan ska nu först kortsiktigt komma överens med konkursförvaltaren, säger Bollstasågens chef Katarina Levin.
  • Lastningen och den övriga verksamheten vid Bollstasågen fortsätter som vanligt trots att Pichano Bollsta försatts i konkurs.

Pichano Bollsta AB har försatts i konkurs.
Verksamheten som företaget bedrivit vid Bollstasågen fortsätter dock som vanligt.
Med stor sannolikhet kommer de cirka 45 anställda att återanställas.

Annons

Det var i måndags som företaget Pichano Bollsta AB försattes i konkurs. Företaget är ett dotterbolag inom det Sundsvallsbaserade Pichano Holdings som även har verksamhet i Husum och Stockvik.

I Bollstabruk har cirka 45 personer varit sysselsatta med transport och lastning av timmer och färdiga produkter på uppdrag av SCA Timber. De båda företagen har ett kontrakt som löper ut sista december 2015.

Advokat Peter Thoms från Abersten HB har utsetts till konkursförvaltare.

– Jag har ännu inte tittat närmare men klart är att konkursen hänger samman med att kostnaderna har ökat mer än man kunnat förutse.

Peter Thoms uppgift till att börja med är att se till att driften kan fortsätta som tidigare så att de anställda kan behålla sina jobb. Förhoppningen och målsättningen är att samtliga anställda i verksamheten blir kvar. Redan under tisdagen började han diskussionerna med SCA Timber om hur man ska lösa det uppkomna problemet.

– Vi ska försöka hitta en långsiktig lösning inom högst en månads tid.

I början av året hade han ansvar då Pichanos dotterbolag vid Tunadalssågen försattes i konkurs. Lösningen då blev att SCA tog över i egen regi.

Stig-Olof Eriksson är Pichanos platschef i Bollstabruk. Även han är övertygad om att verksamheten kommer att fortsätta, trots den beklagliga konkursen.

– Annars skulle det betyda att hela sågen läggs ner, säger Stig-Olof Eriksson.

Bollstasågens chef Katarina Levin tycker att konkursen är beklaglig. Inte minst mot bakgrund av den oro som väcks bland de anställda.

– Nu måste vi först kortsiktigt göra upp med konkursförvaltaren, säger hon.

Mer läsning

Annons