Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesusrock i Latbergshallen

Annons
Jesusrock i Latbergshallen

Det är nu klart att det blir en kristen rockfestival i Kramfors i sommar. Den 12-14 juli anordnas Jesusrock 2002 i Latbergshallen. Arrangörerna hoppas att runt 3000 personer ska besöka festivalen.

Först var det tänkt att kristna rockband skulle spela på flera scener under festivalen, men arrangörerna valde slutligen att koncentrera hela arrangemanget till Latbergshallen.

- Eftersom det är mycket kostsammt att hyra scener tyckte vi det var bättre att lägga pengarna på bra band i stället, berättar Micke Nilsson, ordförande och projektledare för ideella föreningen Jesusrock som ligger bakom arrangemanget.

Hittills klara för festivalen är de två finska banden Jack of all trades och Minus SF. Förhandlingar pågår med en amerikansk artist, ett världsnamn i branschen som sålt tio miljoner skivor bara i USA.

- Inom ett par veckor hoppas vi att det är klart. Kommer denna artist lär det vara fans som inte tycker det blir för långt att resa hit från Skåne, berättar Micke Nilsson.

Mellan 10 och 15 band hoppas arrangörerna kunna presentera under de tre festivalsdagarna. Lördagen blir huvuddag medan det på söndag blir fri entré och dessutom hålls en gudstjänst.

De kristna studieförbunden, kommunen och ett skrivbolag finns förnärvarande på listan över de som stödjer arrangemanget. Intresset för sponsorsinsatser bland lokala företag ska undersökas.

Till skillnad från rockfestivaler som Gullbranna och FriZon anordnas inga seminarier. Inte heller medverkar några evangelister.

Marknadsföringen av festivalen kommer att ske över hela landet, men med särskild tyngd i Mellannorrland. Mellan 400 000 och 500000 kronor räknar Micke Nilsson det kostar att anordna festivalen.

- Får vi runt 1100-1200 besökare per dag går det ihop ekonomiskt. Men vi har redan fått löften om 150000 kronor från sponsorer.

Tillstånd har sökts för att ha en tältby runt Latbergshallen under festivaldagarna. Det är också tänkt att ha ett torg med försäljning av mat, något som i första hand ska skötas av olika församlingar, skivor med mera. Svenska kyrkans ungdomar i Härnösands stift ska också medverka med aktiviteter.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons