Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz av god kvalitet på Babelsberg

Annons
Jazz av god kvalitet på Babelsberg

Carin Lundin Quintet gästade Kramfors

Carin Lundin tillhör kanske inte våra mest namnkunniga sångerskor, men hon hör helt klart till toppskiktet på den svenska jazzhimlen. I tisdagskväll hade den jazzdiggande publiken på Babelsberg förmånen att ta hennes sång och den övriga kvintettens eminenta lir.

Jazzsångerskan Carin Lundin har ett längre tag stått på arrangörerna av Ådalsjazz i Kramfors önskelista. Tråkigt nog gapade många stolar tomma.

Det tjugotal i publiken som sökt sig till Babels fick dock njuta av såväl gamla goda evergreens som lite från den egna notmappen.

Trettiofemåriga Carin Lundin är född och uppvuxen i Växjö. Efter studierna vid musikhögskolan i Stockholm har hon framträtt med många av de som räknas till de stora jazzmusikanterna; Arne Domnerus och Svante Thuresson för att nämna några.

Men det har inte alltid bara handlat om jazz. Under några år arbetade hon som sjungande och showande servitris på nöjeskrogen Wallmans salonger. Även den som inte är så stor jazzfantast kan känna igen Carin som en av körsångerskorna bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen.

Men i tisdags hade hon med sig sin egen kvintett bestående av, förutom sångerskan själv, Johan Setterlind, trumpet, Mathias Algotsson, piano, Mattias Welin, kontrabas och Jonas Holgersson, trummor.

På ett chosefritt och avslappnat sätt underhöll den proffsiga gruppen och gjorde sitt bästa för att publiken skulle få en högtidsstund. Musiken höll hög klass och Carin Lundins sång och svala röst bidrog i hög grad till helheten.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to

Carin Lundin Quintet

var i tisdags inbjudna till Babelsberg. Gruppen bjöd på en proffsig och engagerad föreställning som innehöll gamla godingar och eget material.

foto: ann-cathrin granbäckMer läsning

Annons