Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tar inte åt mig"

/

Räddningschefen Mats Granat minns inte utredningen från 2010 och menar att missnöjet från personalen har med nedskärningar att göra.

Annons

Ledningen på räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen fick i uppdrag av direktionen att utreda missnöjet från personalen i maj 2010, men Mats Granat minns inte händelsen.

Kommer du ihåg vad som togs upp i utredning som du gjorde på uppdrag av direktionen?

– Jag har inte varit inblandad i någon utredning eller fått något sådant uppdrag av direktionen. Däremot vet jag att facket uppvaktade politikerna, men där har inte jag varit inblandad. Det var i samband med att jag fick sparkrav 2009, vilket inte uppskattades av personalen.

Men du har själv skrivit inbjudan till "Probleminventering avseende ledning inom HKÅ"?

– Jag har gjort utredningar på alla ställen som jag jobbat på och jag har jobbat mycket med lappar hit och dit och kors och tvärs.

Det framkom bland annat att personalen uttryckte att ni inte lyssnade på dem och att det förekom hot och osanningar.

– Inget jag känner igen och jag kan bara tala för mig själv. Men jag har aldrig hotat eller ljugit.

Vad tänker du om att det finns anställda som upplever det så här på din arbetsplats?

– Var och en får tycka vad de vill, men det är klart att det är obehagligt att det finns dem som tycker illa om andra i organisationen. Jag tar inte åt mig av det där för ingen har sagt det uttryckligen till mig.

Även facket bekräftar bilden av en tyst organisation.

– Vi har absolut inte någon ambition att tysta människor, enda sättet att utveckla och förändra är att det finns en stor öppenhet. Jag upplever att personalen kan säga vad de tycker. Det finns flera forum för det och personalen tar inte ansvar om de inte säger vad de tycker i till exempel medarbetarsamtal.

Mer läsning

Annons