Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyturnering i Bollstahallen

Annons
Innebandyturnering i Bollstahallen

Varje år anordnar skolorna i kommunen en innebandyturnering för sexorna. Det är en mycket populär tillställning eftersom många tycker om sporten.

Först tävlar man lokalt om vilket lag som ska få representera just den skolan. De som vinner den lokala serien är då kvalificerade till final där de får möta lag från tre andra skolor. Tjejer spelar för sig och killar för sig.

I går var det dags för den spännande seriefinalen och det var laddade tjejer och killar som möttes i Bollstahallen. Läktaren var näst intill fullsatt och hejaklackarna gick inte av för hackor. Självklart ville de elever som inte deltog hjälpa till att heja fram sitt skollag.

- De tycker det är jättekul och har sett fram emot det länge, säger Anna Gulliksson, fritidspedagog på Lugnviksskolan.

Hon berättar också att det är ett uppskattat evenemang eftersom det blir en chans att träffa barn från andra skolor och dessutom får de göra en utflykt över dagen.

- Alla som vill får vara med, så ingen ska behöva känna sig utanför, säger Stig Sundberg, idrottslärare på Kramforsskolan.

Bland killarna vann Lugnviksskolan, tvåa kom Kramfors klass 6B, trea Ullångerskolan och fyra Nylandsskolan. Hos tjejerna var det mer tight om första platsen, där tre lag hade exakt samma poäng. Då fick domarna ta målskillnaden till hjälp för att fastställa resultatet. Slutligen vann Herrskogsskolan, delad tvåa blev Ullångerskolan och Kramfors klass 6A och på fjärde plats kom Nylandsskolan.

lisa gustafsson

0612 - 77 17 57Hejaklack

Från vänster i Nylandsskolans hejaklack syns Emil Lundgren, Christian Norlander, Johan Öberg, Emanuel Norlinder och Jens Byström.Fighting face

Viktor Nylén, 13 från Lugnviksskolan satsar mot mål.Värdig avslutning

Tjejerna avslutar sin match med att ta varandra i hand som sig bör i ett seriespel.

Foto: lisa gustafsson

Mer läsning

Annons