Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iniativrik föreningfår stipendium

Annons
Iniativrik förening

får stipendium

Hällsjö Non Violence är en ungdomsförening som bildades i Kyrkdal 1995. Sedan dess har verksamheten blivit allt större.

Nu uppmärksammas ungdomsföreningen via två stipendier som gör det möjligt att utöka verksamheten ytterligare.

Det är Skandia som stöder två nya projekt inom ungdomsarbetet med 5 000 kronor vardera.

Det ena projektet handlar om film, där föreningen två gånger i månaden visar film på skolan i Dal. Dessutom blir det regelbundet ungdomsdiscon. Det andra projektet går under arbetsnamnet "Musik för livet".

- Där ska vi bygga upp en enklare form av musikstudio i en av skolans lokaler, berättar Håkan Melander som är en av de drivande i föreningen.

Behovet att utveckla både musik- och teknikkunnandet i bygden upptäcktes i samband med fjolårets Kyrkdalskabaré. Där deltog många av ungdomarna på olika sätt och man såg att det fanns intresse av att utveckla kunskaperna i sång, dans och musik. Både på scen och som studietekniker.

Non Violece har ett tiotal-äldre ungdomar som är aktiva med att ordna olika arrangemang. Till detta kommer ett 40-tal barn och ungdomar som besöker de olika aktiviteterna.

- Allt började med att vi ville visa upp ett alternativ till droger och vi startade därför med att ordna alkoholfria ungdomsdiscon.

Därefter har verksamheten utvecklats med bland annat en uppmärksammad paintball-sektion. Och nu påbörjas alltså ytterligare ett par verksamheter, som stöds med det nya stipendiet som i söndags delades ut av Pia Lindkvist.

- Det här är projekt där ungdomar arbetar för ungdomar förebyggande och det stämmer bra överens med våra stadgar. Det är också kul att få dela ut stipendium här i Ångermanland, säger Pia Lindkvist.

anders liden

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons