Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spår efter försvunnen under måndagskvällen

Annons
Inget spår efter försvunnen under måndagskvällen

Ett stort polisuppbåd med hundar och en helikopter sökte under måndagen i Nylandsområdet efter en man som anmälts försvunnen.

Det var vid 11 30-tiden på måndagen anhöriga anmälde mannen försvunnen. Mannen, som är i 35-årsåldern, försvann på söndagen från sin bostad några kilometer från Nyland. Försvinnandet skedde vid 17-tiden.

Vid 14-tiden hade polisen organiserat en styrka för att söka efter mannen. Ett 15-tal polismän inledde sedan sökandet med utgångspunkt från mannens bostad. Ett tiotal hundar och hundförare, både från Västernorrland och Jämtland, sökte under hela eftermiddagen och kvällen systematiskt efter mannen.

Vid 16-tiden fick sökstyrkan assistans av en polishelikopter från Jämtland med en tvåmannabesättning. Vid 22-tiden hade polisen ännu inte fått upp något spår efter den försvunne mannen.

- Anhöriga och bekanta har hörts men ingen har någon förklaring till mannens försvinnande, säger Thomas Nilsson vakthavande befäl vid Sundsvallspolisen.

Polisen hade på måndagskvällen ingen misstanke om att något brott skulle vara begånget.

- Vi räknar med att fortsätta sökandet under hela natten. Helikoptern kommer dock inte att delta.

Mannens försvinnande inträffade i ett läge när polisens resurser är hårt ansträngda. Polisen i både Västernorrland och Jämtland har avsatt stora resurser för att söka efter den taxichafför från Sundsvall som sedan lördagskväll är spårlöst försvunnen.

- Där har det också gått ut rikslarm men annars jobbar vi parallellt med de båda fallen, berättar Thomas Nilsson.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons