Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget mer margarin på mackan

/
  • Jan Röhlander (längst till vänster) var moderator när riksdagskandidaterna Emil Källström (C) och Eva Sonidson (S) samt kommunpolitikerna Micael Melander (S) och Anette Lundkvist (C) debatterade på torget i Kramfors.

När höstterminen börjar på måndag kommer eleverna i Kramfors kommun att kunna välja Bregott på smörgåsarna vid skolluncherna. Det överraskande beskedet kom socialdemokraternas Micael Melander med vid den debatt som hölls på torget i Kramfors i går.

Annons

Det så kallade Smörupproret i Kramfors har kämpat för att få skollunchernas margarin och lättmjölk utbytta mot Bregott och standardmjölk. Och nu verkar de alltså ha vunnit i alla fall en halv seger.

– Vi har undersökt möjligheterna att servera Bregott och samtidigt följa Livsmedelsverkets rekommendationer. Och det visade sig att skillnaden mellan Bregott och margarin är så liten att vi inte behöver ändra på recepten om vi inför Bregott, förklarar Melander.

En förutsättning för den här förändringen är dock att arbetsutskottet säger ja till förslaget på tisdag. Däremot blir det ingen ändring när det gäller vilken mjölk som serveras.

– Om vi byter mjölk måste vi ändra recepten för att skolmaten ska hålla sig inom Livsmedelsverkets rekommendationer kring fett.

Annons