Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kris på Folksam

Annons
Ingen kris på Folksam

Istället planeras fler nyanställningar i Frånö

Under 2001 har Folksam Tjänstecenter i Kramfors anställt 50 nya medarbetare. Nästa år kan fler anställningar bli aktuella.

Dagarna före jul berättade Dagens Nyheter om det krispaket som ska rädda Folksam. Bland annat ska ekonomin förbättras genom höjda premier och personalbantningar med 130 tjänster. Hur påverkas då Kramforsenheten av krisen inom Folksam?

Alf Bolin som är administrativ chef vid tjänstecentret tycker inte att situationen är att betrakta som krisartad.

- Folksam är inte i kris vilket man skulle kunna tro av DN:s artikel. Vi gör inga neddragningar i traditionell mening. Istället har anställningsstopp införts.

Anställningsstoppet är inte heller av idiotkaraktär, säger Alf Bolin.

- Ser vi sen på vår verksamhet i Kramfors är inte situationen alls besvärlig. Det är inte aktuellt med neddragning av personal. Tvärtom räknar vi med att nyanställa under nästa år.

Idag har Folksam Tjänstecenter 230 anställda. Då räknas enheten i Ronneby in även om merparten av personalen finns i Kramfors.

- Det känns bra för oss och vi har ökat kraftigt i Kramfors under de senaste åren. Bara i år har nästan 50 personer anställts här.

Samtidigt har personal slutat i Kramfors för att ta jobb hos Folksam i bland annat Stockholm. I höst har ett par av dessa unga medarbetare sökt sig tillbaka till Kramfors. Alf Bolin berättar att man nu håller på att utbilda 12 nya medarbetare som börjar att arbete i mars.

Även om det blir nyanställningar under nästa år lär det inte bli i allt för stor skala.

- Nu tycker vi det är viktigt att prioritera den befintliga personalen, ta hand om den och ge den fortbildning.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons