Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen femte avgång för Skyways

Annons
Ingen femte avgång för Skyways

Det blir ingen femte avgång från Kramfors/Sollefteå flygplats i vår.

- Vi märker fortfarande av minskningen av passagerare, säger Skyways marknadschef Sören Roos.

I slutet av mars besökte Kramfors riksdagsledamot Kerstin Kristiansson -Karlstedt och vice ordförande i Sollefteå kommunstyrelse, Jerry Persson, båda (s), flygplatsen.

De förde fram önskemål från bland annat näringslivet i Ådalen om att sätta in en flygtur till.

- Man tycker att det är för få avgångar och att den sista går för tidigt. Tidigare gick sista planet efter klockan 21.00. Det är viktigt att ha möjlighet att åka till Stockholm tidigt på morgonen och komma hem på kvällen, sade Kristiansson då.

Skyways lovade att titta över möjligheterna att sätta in en avgång till. Flygplatsen hade tidigare fem avgångar på vardagarna. Men efter passagerarraset i höstas, bland annat efter den 11 september, drogs en tur in.

- Vi tappade 20 procent av de resande i höstas. Vi kom snabbt tillbaka till en minskning med 10-15 procent. Men där ligger vi fortfarande kvar, berättar Sören Roos.

Flygbranschen totalt hade räknat med en återgång till normalare siffror. Men så har inte skett.

- Ute i Europa har det blivit så, men inte här i Sverige, framförallt inte på korta och medellånga sträckor, berättar Roos.

Vad beror det på?

- Jag vet inte, folk kanske har hittat andra färdvägar. Eller också är det så att företagen inte kommit ur lågkonjunkturen ännu. Börsen är fortfarande låg och vi brukar tidigt märka när det är en uppgång. Då ökar även flygresandet.

Enligt alla bedömare ska en högkonjunktur vara på gång och inför tidtabellbytet i oktober ska Skyways nästa gång se över om det kan bli tal om att sätta in en femte avgång.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons