Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen debattlusta i kommunfullmäktige

Annons
Ingen debattlusta i kommunfullmäktige

Kramfors kommunfullmäktiges aprilsammanträde gick inte till historien som ett de färgstarkaste. På en timme, och utan någon större debatt, var allt klart.

Krambos vd Åke Sundqvist och ordförande Jan Johansson informerade före sammanträdet om aktuella frågor rörande bostadsbolaget. Fullmäktiges ledamöter fick veta att vakansgraden inom Krambo sjunkit från 16 procent för ett år sedan till sju procent.

Åke Sundqvist räknade med att om ytterligare tolv månader har pressat ned siffran till fem procent. Avvecklingen av bostäder fortsätter planenligt enligt kommunens avtal med bostadsakuten. Åke Sundqvist berättade om olika idéer om att sammankoppla bostadsområdena Uttern och Nybygget i Kramfors. Något som skulle kunna ske med en bro över Kramforsån.

Området där kvartere t Bävern tidigare fanns skulle då kunna göra om med olika trivselskapande åtgärder.

Ingemar Lagerqvist (s) överraskade med att begära ordet redan innan första ärende hade föredragits. Han undrade vad kommunen tänkte göra åt de fullmäktigeledamöter som aldrig dyker upp på kommunfullmäktige.

- På år och dag har jag inte sett några representanter för miljöpartiet. Har inte kommunen tagit kontakt med dem? När jag var lärare skulle jag ha tagit kontakt med en elev som varit borta flera år.

Christer Nilsson förklarade att detta inte var något kommunen kunde lägga sig i, även om det inte var bra för demokratin.

Revisionsberättelsen för 2001 och årsredovisningen för samma år godkändes. I revisionsberättelsen skrevs bland annat följande: îMot bakgrund av det ekonomiska utfall som redovisas för 2001 och de åtgärder som återstår att genomföra bedömer vi det som svårt för kommunen att nå det uppsatta målet om en ekonomi i balans 2002. Per-Henrik Bodin undrade vad som skulle hända om en ekonomi i balans, kravet i avtalet med staten genom kommunakuten, inte uppnåddes.

- Det är egentligen en hypotetisk fråga. I värsta fall får vi inte ut de 53 miljoner kronor, varav tolv redan betalats i förskott, som vi fått i omställningspengar. Ska man tolka avtalet strikt så blir vi i värsta scenariot skyldiga att återbetala de tolv miljonerna och får inte ut mer pengar, förklarade Christer Nilsson.

erik åmell

0612-77 17 64

Mer läsning

Annons