Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya bostadshus i Kramfors

/
  • Tillgänglighet, nära affärer och centralt läge är nyckelorden för ett komfortboende, menar Hans Erik Häggkvist och Åke Sundqvist.

Däremot ska Krambo bygga ett 30-tal nya komfortbostäder i år.

Annons

Det är stor efterfrågan på de så kallade komfortlägenheter som har bra tillgänglighet och hiss i trapphuset.

– Varje dag ringer det folk som undrar om det finns komfortboenden att hyra, säger Åke Sundqvist, VD på Krambo.

Några problem att hyra ut de kommande komfortboendena ser han inte, kön till dessa lägenheter är lång. I dag finns det redan 30 lägenheter i kvarteret Magistern i centrala Kramfors och det är främst i centrum som de byggs.

De enda planerna på komfortboende utanför centrala Kramfors är i Torrom.

– Något behöver vi göra med äldreboendet Sunnebo och vi har inte tänkt riva det. Husen skulle passa som vanliga lägenheter eller komfortboende, säger Åke Sundqvist.

Men komfortboende är inte bara för de äldre, menar Hans Erik Häggkvist på Krambo. Genom att bygga in nya tekniklösningar kan det även passa yngre.

– Det är även en del i en strategi för att minska behovet av särskilda boenden, säger han.

Äldreboenden är det dyraste alternativet för kommuner och kan de som behöver stöd bo kvar i sina lägenheter sparar det mycket pengar.

Det finns inte någon marknad för att bygga nya hyreshus i Kramfors, hyrorna skulle bli för höga. Om förra året präglades av skolor och galleriabygge för Krambos del, kommer de framtiden att fokuseras på bostäder.

Komfortlägenheterna ska inte enbart att byggas i samma hyreshus utan det kan även vara enskilda lägenheter på olika platser.

Förutom tillgängligheten i lägenheten ska de även vara centralt placerade och ligga nära service för att kallas komfortboende.

Mer läsning

Annons