Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga Kusten företag uppmärksammas i brittiska modemagasinet Vogue: "Svårt att smälta"

Utbytbara knappöverdrag är en smyckesdesign med rötterna i Höga Kusten. Nu har smyckena uppmärksammats i modebranschen även utanför Sverige.

Annons

Runa of Sweden är ett Höga kusten baserat företag som gör smyckena som sätts på skjortknappen. Trots att varumärket inte funnits mer än ett halvår har det redan fått internationell spridning. I det brittiska modemagasinet Vogues september nummer uppmärksammas smyckena.

– Det superkul att ett erkänt modemagasin vill ge oss plats. Det är lite svårt att smälta men jättekul, säger Sanna Grannas som är grundare till varumärket.

Sanna Grannas är grundare till smyckena.

Idén till smycken kom för några år sedan när Sanna Grannas hade på sig en skjorta och satt och väntade. Då började tankarna och funderingarna.

– Jag såg knappen som har är en central roll på skjortan och då började tankarna och funderingarna. Jag har alltid haft ett intresse för design och konstruktion, men jag har aldrig jobbat med det tidigare.

Läs också: Smyckesdesigner från Kramfors utvald i tävling – klassas som lovande stjärnskott i branschen

Idén vilade i ett par år innan hon kom fram till vilket varumärke hon ville bygga.

– Smyckena görs i tre olika metaller och tillverkningen sker i Höga Kusten. Jag har väldigt stark kärlek till höga kusten, naturen och arvet som finns där, säger hon.

Berätta om produkterna?

–Det är ett nytt alternativ till de klassiska skjortaccessoarerna som manschettknappar, fluga och slips. Det är ett fjäderstål som anpassas litegrann efter knappstorleken och så trycker du bara på det. En minimalistisk detalj.

Vad hoppas du på nu?

– Jag hoppas naturligtvis att fler får upp ögonen för varumärket så att jag kan fortsätta att jobba och utveckla det. Att fler får uppskatta det man gör och all sådan här publicitet kan göra det mer möjligt, det är det som är motivationen.

Läs också: 50-tal kvinnliga företagare ställde ut i Kramfors

Mer läsning