Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlig resa

/

Kramfors Finska Förening hade arrangerat en hemlig bussresa söndagen den 22 maj.

Annons

Resan gick till grannkommunen Örnsköldsviks Finska förening.

25 resenärer var förväntansfulla vart bussen skulle föra oss. Det gissades bland annat att nästa stopp är i Tönnebro och därefter båten Viking Line klockan 22.00.

Men chauffören vände till vänster i Lunde. Gissningarna fortsatte att bussen skulle stanna i Träsk Camping eller Nordingrå, men icke, bussen fortsatte norröver. Efter 1,5 timme kom vi fram till resmålet Sommarhemmet i Domsjö som Ö-viks Finska Förening hyr från IOGT.

Väl inne i lokalen väntade god mat i form av tre olika soppor (grönsaks-, lins- och laxsoppor) med hembakat matbröd. Dagen fortsatte med hälsningstal av föreningens ordförande Taina Rintamäki, tipspromenad, lotteri, roliga lekar, allsång, diktläsning Marjut Flarke, manskören, och karaokesång.

Senare på eftermiddagen satte sig nöjda resenärer i bussen och fortsatte resan mot Kramfors. Några var så trötta att de besöktes genast av Nukku Matti (John Blund).

Tack för den trevliga resan till Ö-viks Finska förening och till Byberg & Nordins chaufför Anders som rattade bussen med säker hand.

Marja-Leena Paananen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons