Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk helg för närpolisen i Örnsköldsvik

Annons
Hektisk helg för närpolisen i Örnsköldsvik

Fylleri och misshandel blev vad Ö-vikspolisen hade att ta tag i under den gångna helgen. Minst sex fall av misshandel rapporterades och ett flertal fyllerister fick läggas in för tillnyktring.

Natten mot söndagen upplevdes av Sune Nilsson, inspektör på näpo, som stökig. Både vid Folkets Park, ute på stan och på flera restauranger tappade berusade personer omdömet och gav sig på folk i omgivningen.

Tjugo minuter efter midnatt avvisades en man från en restaurang efter att varit bråkig. Något senare anmälde två gäster att de misshandlats, helt oprovocerat, av den nyss avvisade personen. Gärningsmannen är identifierad och får räkna med att inom kort ställa sig till kriminalutredarens förfogande.

Lite senare anmäldes ytterligare en misshandel från en av stadens restauranger. En man i 20-årsålder tog till nävarna mot en gäst som var på väg att gå. Beskyllningar om att ha "stött på" den misstänktes flickvän kom samtidigt som slagen emot ansiktet. Smärre sår samt svullnad blev målsägarens skador.

Ytterligare minst ett fall av misshandel från restaurang i staden anmäldes under söndagen samt ett fall av misshandel som har ägt rum i Bjästa.

Såväl A-lagare som "amatörfyllon" var i farten under helgen. Ölsinnet var inte det bästa hos någon av grupperna och Örnsköldsvikspolisen var tvungna att omhänderta några benlösa som istället fick inta ryggläge i fyllecellen. Bland annat omhändertogs en bråkig fyllerist på Vikingagatan. Han hade inget minne av händelsen när han förhördes innan frigivandet klockan 07.00 morgonen därpå.

ann-cathrin granbäck

Mer läsning

Annons