Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedrande tredje plats för Marcus"Bon Scott" Lundgren

Annons
Hedrande tredje plats för

Marcus"Bon Scott" Lundgren

Det blev tyvärr ingen av våra Ådalshopp i Sikta mot stjärnorna som tog hem slutsegern. Den största stjärnan för dagen blev istället Håkan "Tommy Körberg" Windahl som åkte hem till Mörrom som bästa musikimitatör. Både Mattias Andersson och Marcus Lundgren kan dock känna sig nöjda med sina proffsiga framföranden där Marcus kammade hem bronspengen och Mattias hamnade delade sexa.Sedan delfinalvinsterna i Sikta mot stjärnorna har ingenting varit sig likt för Mattias Andersson och Marcus Lundgren. Uppmärksamheten och uppståndelsen har från den dag de vann sina respektive tävlingar som Jon Bon Jovi och Bon Scott varit stor. Kröningen på äventyret kom igår och med den stora finalen.

Ingen av killarna säger att de är besvikna över att de inte vann. Marcus "Bon Scott" är mycket nöjd med resultatet och säger att han fick ståpäls när han hörde Håkan Windahl sjunga segersången.

- Han är jättebra och värd att vinna. Sedan har det varit helt fantastiska dagar. Trots att vi fått vänta mycket har vi haft roligt hela tiden, säger Marcus Lundgren.

Fullspäckat är en underdrift att kalla killarnas schema. Marcus, som kommer från Härnösand men sedan ett halvår bor i Linköping, åkte upp till Stockholm på tisdagskvällen.

- Då spelade vi in presentationsvideon som visades innan framträdandet. Läckra och äventyrliga simhopp levererades av ambulansföraren Marcus och i Mattias video fick hela Sverige ta del av när han var på jakt efter ett mikrofonstativ.

- Jag ville göra lite ändringar sedan förra TV-sändningen och valde att lägga till ett mikrofonstativ. Det gjorde att jag kände mig säkrare.

Repetitionerna har varit många och långa. Torsdagen och större delen av fredagen gick åt till att sätta rörelser och arbeta för att känna sig hemma på scenen.

- Jag är verkligen imponerad av mina medtävlare. Alla som tagit sig till finalen gör ett bra jobb, säger Mattias Andersson.

Att vara med i Sikta mot stjärnorna innebär att på ett så bra sätt som möjligt imitera en artist. Det handlar om röstlikhet, men även om att se ut som förlagan. Kläder och smink är med andra ord ett viktigt inslag.

Marcus läckra tatueringar på armarna är ingenting annat än tuschteckningar och det vackra lockiga håret en peruk.

- För min del handlar det om att platta till mitt normalt lockiga hår. Jag måste nog skaffa mig en plattång för att klara mina framträdanden som Bon Jovi i framtiden, säger Mattias.

När det till sist handlade om direktsändningen fanns koncentrationen på plats, men också lite nervositet. Mattias gick ut som tvåa i startfältet och kunde sedan relativt avslappnad sitta och se på kamraterna. För Marcus var det värre då han startade sist.

- Eftersom jag startade sist även i deltävlingen hade jag lite vana av det, men visst var det jobbigt att vänta.

Nu är dock äventyret över och vardagen väntar för Marcus och Mattias som till veckan återgår till sina ordinarie jobb.

Men dessförinnan var det fest natten lång.

Text Ann-Cathrin Granbäck

Foto Elenor Bölenius

Resultatlista

1 Håkan Windahl - Tommy Körberg

2 Caroline Wennergren - Ella Fitzgerald

3 Marcus Lundgren - Bon Scott

4 Tobias Persson - Cornelis Vreeswijk

5 Mirna Tutnjevic - Britney Spears

De övriga hamnade på en delad sjätteplats.

Mer läsning

Annons