Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårcompaniet tvingas i konkurs

/

Hårcompaniet i Kramfors AB begärdes i tisdags i konkurs. Företaget och dess föregångare Sonjas har funnits i samma lokaler på Torggatan i 50 år.

Annons

Lena Grannas tog över rörelsen vid millenieskiftet och bytte i samband med ombildningen 2004 till aktiebolag namn från Sonjas till Hårcompaniet.

– Jag har kämpat på länge, men känner att nu går det inte längre. Jag slutar i tid med hänsyn till mina anställda och för att inte knäcka mig själv, säger Lena Grannas.

Hårcompaniet har två anställda som sägs upp. Lena Grannas berättar att företaget för sex år sedan hade åtta anställda inklusive frisörelever.

– Men det är nu en stor överetablering inom branschen i Kramfors. Tuffast är det för oss som har anställda, som vi självklart måste ta hänsyn till, och inte kan konkurrera på samma sätt med öppettider på kvällar.

Konkursförvaltaren Johan Lavås har inte tidigare hållit i en konkurs inom frisörbranschen men håller med om att konkurrensens ser ut att hårdna.

– Hårcompaniet har en bra fungerande verksamhet med en etablerad kundkrets, men det är mycket kringkostnader för varor, utbildningar och annat och en överetablerad marknad. Man har hela tiden krympt sina kostnader men till slut finns det inte mer att ta av. Anställda måste ju få sina löner. Men det är en kontrollerad avveckling utan stora skulder där bromsen dragits i tid.

Lena Grannas tycker det är tråkigt, inte minst då frisersalongen är den i Kramfors som funnit i samma lokaler under längst tid. Verksamheten fortsätter som vanligt februari ut i konkursförvaltarens regi. Vad som händer därefter är oklart.

– Men inga kunder ska drabbas. Jag har jobbat i det här yrket i 30 år och älskar det. I fortsättningen kommer jag att jobba ensam i enskild firma och hoppas förstås att kunderna ska följa med. Jag har en annan lokal på gång som det förhoppningsvis kan bli klart med inom en vecka.

Mer läsning

Annons