Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är projekten som ska möjliggöra byggande av nya bostäder i Kramfors kommun

Kramfors kommun har beslutat om att satsa pengar på tre projekt som ska förbereda framtida bostadsbyggen i kommuen. Andra satsningar ska ge trevligare boendemiljö.

Annons

Allehanda.se har tidigare berättat att kommunen ska satsa 60 miljoner kronor på nybyggnad av lägenheter nästa år. Men också att behovet av boenden enligt en ny prognos är långt större än vad pengarna räcker till.

Dörför finns förhoppningar om att det privata näringslivet också ska vilja satsa på nya bostäder.

De tre projekt som ska underlätta för detta är:

Genomfarten i Bollstabruk

Förra året inledde kommunen och Trafikverket en ombyggnad av genomfarten och rev en del hus. Resultatet av detta är man nöjda med, men det finns mer att göra.

Samhällsenheten har köpt in tre kvarvarande byggnader som ska rivas under 2016 och 2017.

Nästa år ska Trafikverket dessutom bygga om korsningen mellan Tunsjövägen och Riks 900. Därefter ska marken färdigställas och hur det ska utformas i detalj diskuteras just nu med intresseföreningen i Bollstabruk och Bollstaskolan. Kostnaden för kommunen beräknas till 700 000 kronor.

Ytterligare tre fastigheter längs Riks 90  i Bollstabruk ska rivas

Hagaparken i Kramfors

Enligt den fördjupade översiktsplanen i Kramfors föreslås förbättringar av miljön runt Hagaparken. Bland annat finns tre områden där det skulle kunna byggas bostäder.

Men innan man går vidare med detta behövs flera olika sorters undersökningar, bland att geologiska studier. Dessa ska utföras av konsulter under hösten innan detaljplaneringen för nybyggnad genomförs nästa år. Här har kostnaden beräknats till 600 000 kronor.

Kramforsviken/Bruket

Kramforsviken pekades för flera år sedan ut som tänkbart område för bostadsbyggnad, något allehanda.se berättade om. Men vi avslöjade också att det hittats höga halter av föroreningar i området från tidigare industriverksamhet.

Redan tidigare har Sweko gjort en ansvarsutredning men det behövs mer undersökningar och en ansökan om statliga pengar för sanering av marken. Dessutom ska det undersökas om delar av industrin vid området kan flyttas. Den summa som avsatts för detta är 400 000 kronor.

Här vid Kramforsviken finns planer på att bygga attraktiva boenden.

Mer läsning

Annons