Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tror på framtiden

/

Personalen hos "Årets företagare" i Kramfors, Höga kusten teknikresurs, är mycket stolta över utnämningen man fick i helgen.
– Det ska vi fira med tårta på kontoren på tisdag. Utmärkelsen betyder mycket. Det är en klapp på axeln till alla och något vi ska utnyttja i marknadsföringen, säger ägaren Stefan Andersson.

Annons

Företaget startade som ett enmansföretag, men i dag har man 15 anställda och sysselsätter dessutom 3 underentreprenörer.

Ursprungligen var det ett rent ingenjörsföretag, men sedan ungefär ett år tillbaka är de nya lokalerna med både kontor och verkstad färdiga i Svartnora. Det betyder att företaget nu också har en verkstadsdel och kan ta fram prototyper till sina kunder.

Sedan nybygget i Svartnora blev färdigt disponerar man 340 kvadratmeter verkstadslokaler på bottenvåningen och 160 kvadratmeter kontor på övervåningen.

– Vi har tre man som är i full gång i verkstaden. Där gör vi allt från chassin till gitarrförstärkare till stora tunga sågverksmaskiner.

Stefan Andersson berättar att man har kunder som märker av konjunkturproblem, men verksamheten är så bred att Höga kusten teknikresurs inte dragits med i konjunktursvakan utan har mycket bra med jobb ändå.

– Vi har nog 40-50 kunder runt om i landet. Lokalt här i Kramfors är till exempel Nordhydraulic och Dockstavarvet stora kunder, liksom Edmolyft och Logosol i Härnösand.

Att bygga kontor och verkstad i Svartnora kan tyckas lite ovanligt, men är faktiskt en ren affärsstrategi.

– Härifrån når vi fem städer på bara en timme med bil och de når oss lika fort. Vi ligger bra till.

Något han också ser fram mot är bredbandssatsningen som kommer att betyda mycket för ett kunskapsföretag som detta.

– Det är framdraget och jag skulle tro att vi har bredbandsuppkopplingen i gång runt årsskiftet.

Stefan Andersson avslöjar också att han inom några veckor kommer att presentera nya produkter som företaget tror mycket på.

Mer läsning

Annons