Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick en handläggare i Sandviken

/
  • Jan Wiik tycker det är viktigt med personliga möten med arbetsförmedlingens personal.

Jan Wiik sökte sin handläggare på arbetsförmedlingen i Kramfors, men fick veta att han hade fått en ny, i Sandviken. Märkligt tycker Jan Wiik som vill ha personlig kontakt.

Annons

Jan Wiik bor i Prästmon och har varit arbetslös i ett knappt år, han söker lärarjobb och har funderingar att flytta söderut.

– Jag vill ha hjälp med praktiska frågor som villkor för pendling och dubbelt boende. När det gäller arbetslöshetsprojekt kan jag den gången sedan jag själv jobbade med arbetslösa på 90-talet.

För en vecka sedan ringde Jan Wiik sin handläggare, den tredje sedan han blev arbetslös. Beskedet var då att han fått en ny, stationerad i Sandviken.

Han tycker det konstigt att han ska dryfta sina funderingar med en person som jobbar på ett kontor 30 mil ifrån arbetsförmedlingens kontor i Kramfors.

– En telefonkontakt blir ju mer formell. Det är alltid lättare att utveckla sina tankar vid ett fysiskt möte när man ser varandra öga mot öga. Under mässor för jobbsökande är det alltid noga att man infinner sig, men då tycker jag det är viktigare att fysiskt träffa handläggaren.

Jan Wiik understryker att han inte riktar kritik mot olika handläggare som han tvärtemot menar gör bra jobb.

– Känslan är mer att detta kommer centralt uppifrån.

Under fredagen fick Jan Wiik också veta att han fått en ny handläggare, som han kan träffa i Kramfors.

Anna-Britta Antonsson, chef på arbetsförmedlingen i Kramfors, berättar att man varit kort på folk och därför fått stöd från andra kontor. Så kommer det att vara fram till årets slut.

– Vi har därför tagit hjälp från handläggare i Sandviken. Vissa saker går bra att sköta på distans. Men när det behövs kan man förstås alltid få ett fysiskt möte med en handläggare.

Mer läsning

Annons