Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammars marknad samlar mycket pengar till cancerforskning

Hammars marknad utanför Nyland är en mångårig tradition somalltid drar storpublik. Inte ens dåligt väder eller konkurrens från Kramfors Folkfest kan avhålla människor från att besöka marknaden.

Annons

Hammars marknad hålls alltid i dagarna två, lördag ochsöndag. Under lördagen förmörkades himlen av hotfulla moln och det kom en och annan regnskur. Trots det var publiktillströmningen ungefär som vanligt.

Läs också: Barnvänlig marknad

Kolbullar är ett viktigtinslag i marknadens serveringsutbud.

– De är lika många, även om de kommer lite senare, säger Birger Söderström, årets president i arrangerande Lions Nyland.

Utbudet under årets marknad var det traditionella:musikunderhållning, i år stod Chris O´Berg och Markus & Ubbe för sång ochmusik, medan Discosisters från Sundsvall bjöd på energisk dansföreställning.

Max tyckte det var roligt att rida på shetlandsponnyn Dahlia.

På plats fanns marknadsstånd med knallar från när och fjärran som sålde allehandaprodukter, det var smådjurspark, fiskdamm, ponnyridning och hoppborg för deminsta, och naturligtvis servering.

Nytt för i år var att Motorhistoriska klubben visade uppnågra veteranpärlor bland medlemmarnas bilar.

Trots dåligt väder lockadeHammars marknad många besökare.

Uppe på övervåningen i Lejongården såldes det böcker ochskivor, dessutom var Ådalens släktforskarförening på plats och kunde berättaspännande saker om mormors farfar från Fredrika.

Läs också: Nu är Kramfors Folkfest igång - kolla in familjemyset under fredagseftermiddagen

Behållningen från marknaden går som alltid tillCancerforskningsfonden i Umeå. I år har Lions Nyland satt upp ett ambitiöstmål, att samla in 100 000 kronor under marknaden.

- Det hänger på försäljning på loppmarknaden,säljer vi som vi brukar då är vi hemma, i annat fall får vi ordna fler nyaaktiviteter, säger Birger Söderström.

Discosisters bjöd på endansföreställning med fart och energi.

Hammars marknad fortsätterimorgon söndag, med start klockan tio, och man stänger efter lotteridragningen klockan 13.30.

■ ■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.

Mer läsning

Annons