Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammars marknad gav 80 000 kronor

Annons
Hammars marknad

gav 80 000 kronorTrots konkurrens med VM-fotboll kom det ändå skapligt med folk till Hammars marknad i Nyland. Arrangerande Lions Club Nyland kunde glädjas åt cirka 80 000 kronor i bruttoinkomster.

Under lördagen lockade som vanligt auktionen många besökare. Under Carl-Einar Nilssons vana ledning lockades folket att lätta på plånböckerna. Även på loppmarknaden fanns det fynd att göra och all försäljning gick naturligtvis till Lions hjälpverksamhet.

Lars-Åke Krantz kåserade och musicerade liksom "Sångar-Johnny" från Backe och Sten-Pelles orkester.

På söndagen fortsatte loppmarknaden. Sveriges VM-match konkurrerade förstås med uppmärksamheten, men så fort fotbollen var över strömmade folk till. Ytterlännäs paradorkesters medverkan borgade för en pampig inramning.

Kyrkoherde Tord Hägglund ledde den traditionella friluftsgudstjänsten i vilken även ingick framträdande av Bjärtrå kyrkokör. Nicke Sjödin fanns på plats och kåserade på olika teman, bland annat om den aktuella VM-fotbollen.

Marianne Lundin, ordförande och grundare av Bröstcancerföreningen Ådalen, fick ta emot en check på 5 000 kronor från Lions Nylands president Sture Brännmark.

Hon blev också intervjuad om föreningens verksamhet av Carl-Einar Nilsson.

- Ett 50-tal kvinnor i Ådalen drabbas varje år av bröstcancer. Vi har 200 medlemmar i föreningen men det finns plats för fler.

Som vanligt går 50 procent av intäkterna från Hammars marknad till Lions cancerforskningsfond i Umeå. 25 procent går till reumatikerforskning och 25 procent till olika lokala behov.

På marknaden fanns också åtskilliga marknadsstånd, en smådjurspark med bland annat ankungar och grisar samt en massa annat skoj.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons